Випускниця з прифронтового Світлодарська на Донеччині склала ЗНО з української мови й літератури на “200”

 

Випускниця зі Світлодарська на Донеччині Марія Тетерук склала ЗНО з української мови та літератури на найвищий бал – 200.

Окрім неї, таким результатом за підсумками ЗНО-2021 можуть похвалитися лише 5 абітурієнтів з усієї України, повідомляє “Вільне радіо“.

В інтерв’ю виданню Марія розповіла, що завдячує таким результатом не окремому репетиторству, а своїм учителям зі Світлодарської ЗОШ.

“Вчителька української мови давала нам все, що дало мені змогу успішно скласти ЗНО. Також у мене був філологічний профіль у школі, тож годин вистачало. Крім того, вчителька займалася зі мною додатково, бо я була у складі команди Донецької області на олімпіаді з української мови та літератури”, – пояснила випускниця.

Усім, хто хоче добре скласти ЗНО з української мови, Марія порадила якомога більше нею послуговуватися.

“Наприклад, встановити українську на свій телефон, більше спілкуватися нею в житті, дивитися фільми українською. Найбільше лексичних помилок – це калька з російської, тому якщо зануритись в атмосферу мови, стає дійсно простіше”, – каже абітурієнтка.

“У школі вчителька завжди привчала нас, аби ми більше спілкувалися українською. Також моя мама дуже любить мову, тому ми разом практикуємо. Взагалі, вивчати мовні тонкощі цікаво. З часом починаєш помічати якісь недоліки, наприклад, неправильно розставлені наголоси у випусках новин”, – розповіла про власний досвід Тетерук.

Марія Тетерук. Фото: ФБ Ирина Карнач

“Щодо літератури – треба намагатися її полюбити. Декому програма здається нудною, але насправді у кожному творі можна знайти щось для себе, якщо ти цього хочеш”, – порадила дівчина.

Окрім української мови та літератури, Марія складала ЗНО з історії України, де також отримала один із найвищих балів – 194.

За словами Тетерук, вона хоче вступити в Київський національний університет культури і мистецтв, на хореографію – бо займалася народними танцями. Проте документи подала до кількох вишів паралельно.

Читайте також:
Українська буде обов’язковою мовою складання ЗНО з 2025 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна