В Україні судитимуть заступника командувача Чорноморського флоту РФ

 

У офісі генерального прокурора України повідомили про завершення спеціального досудового розслідування щодо заступника командувача Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це в четвер, 8 липня, інформує пресслужба ОГП.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за звинуваченнями у посяганні на цілісність та недоторканість України, державній зраді та плануванні, підготовці, розв’язуванні і веденні агресивної війни.

“Під час досудового розслідування встановлено, що з 20 березня 2014 року по 25 березня 2014 року заступник командувача ЧФ, перебуваючи у штабі Командування ВМС Збройних сил України, діючи з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, і зміни меж території України, шляхом погроз застосування військовослужбовцями ЗС країни-агресора фізичного насильства та зброї підбурював військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради, а саме до переходу на бік ворога в період збройного конфлікту”, – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що підозрюваний також проводив допити захоплених Росією українських офіцерів та підбурював їх до державної зради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Ім’я та прізвище підозрюваного у відомстві не називають, його коментарі відсутні. У Міноборони Росії поки не реагували на цю інформацію.

Як відомо з відкритих джерел, командувач Чорноморського флоту РФ Ігор Осипов, має трьох заступників: Сергія Ліпіліна, Юрія Петрова та Ігоря Смоляка. 

Читайте також:
Генштаб і МОУ знищили частину документів про окупацію Криму

ДБР назвало причини та умови анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна