Київрада постановила демонтувати пам’ятник на честь дружби Києва та Москви

 

Київська міська рада ухвалила рішення демонтувати демонтаж знаку на честь дружби Києва та Москви, розташований у Голосіївському районі столиці.

Як передає “Новинарня“, на засіданні в четвер, 8 липня, рішення про демонтаж підтримали 80 депутатів Київради (не голосували – 15).

Цей знак досі розташований на Теремках, у сквері на вул. Маршала Якубовського, 8.

Рішення доповнили пунктом про те, що стела має бути передана на збереження до Голосіївської РДА з подальшою передачею до музею тоталітаризму, який ще має бути створений у Києві.

Демонтаж знаку ініціювали депутати від “Європейської солідарності” і “Голосу”, проєкт підтримала комісія Київради з питань власності. Проти виступали представники “ОПЗЖ”, не голосували ща внесення проєкту до порядку денного також деякі “слуги народу”.

Під час обговорення голосуючий на засіданні, секретар Київради Володимир Бондаренко зазначив, що “не розуміє, якого… хорунжого такий знак залишається в Києві на восьмому році війни з Росією”.

Знак на честь дружби з Москвою постановили демонтувати зокрема на підставі попереднього рішення КМР про розрив побратимських зв’язків із містами країни-агресора. Також депутати зазначали, що стелу із гербом Москви на Теремках неодноразово паплюжили, обмальовували, закривали, “щоб не бачити”.

Читайте також:
Апеляційний суд визнав законним проспект Бандери в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна