Досвід компартії Китаю в управлінні державою заслуговує наслідування, – Арахамія

 

Очільник парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вважає, що “принципи владних партій України та Китаю в багатьох речах збігаються, адже їх девізом є служіння народу”.

Про це він заявив в інтерв’ю китайським ЗМІ, інформує “Сіньхуа”.

“Правляча партія України “Слуга народу” вважає КНР важливим стратегічним партнером і має намір переймати досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою і побудові держави”, – пише агенція.

Також Арахамія “зазначив, що нещодавно КПК відсвяткувала 100-річчя від дня свого заснування, і привітав її керівництво і всіх китайців з цією знаменною подією”.

“Слуга народу” вважає, що “принципи владних партій України та Китаю багато в чому збігаються, адже їх девізом є служіння народу”.

“Торік Арахамія прочитав російською мовою книгу “Сі Цзіньпін про державне управління”, яка справила на нього сильне враження. Він вирішив сприяти появі україномовного видання цієї книги, щоб українці змогли дізнатися, як Китай подолав труднощі і домігся стрімкого зростання економіки. На його думку, “китайське диво” стало можливим завдяки довгостроковій стабільності проведеної КПК політики”, – пише китайське державне агентство новин.

Давив Арахамія заявив, що “Україна сподівається перейняти позитивний досвід Китаю в галузі економічного розвитку і згадав, що сьогодні “КНР є найбільшим торговим партнером України”.

“За таке треба сильно давати по шапці. Арахамія продовжує роздавати компліменти КНР, відпрацьовувати лінію співробітництва з китайцями й дає інтерв’ю їхнім ресурсам (…)  “, – написав у фейсбуці громадський активіст і працівник УІНП Роман Кулик.

“От цікаво, в якій саме сфері “слуга народу” Арахамія хоче переймати досвід у китайської комуністичної партії: чи не в контексті геноциду уйгурського народу? А ще досвід: тотальне стеження за громадянами, позбавлення прав за нелояльність, відключення соцмереж і шпіонаж.
Дно, а не моновлада”, – обурюється народна депутатка від “Європейської солідарності” Софія Федина.

Читайте також:
Україна відмовилася засуджувати порушення прав людини в КНР, інакше не отримала б вакцину CoronaVac, – АР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна