Активісти передали до ДБР заяву про ймовірну держзраду Зеленського. ВІДЕО

доповнено

У вівторок, 6 липня, ветерани російсько-української війни, представники “Демократичної сокири” та “Руху опору капітуляції” передали до Державного бюро розслідувань заяву про ймовірне вчинення президентом Володимиром Зеленським державної зради.

Про це інформує “5 канал”.

Громадські активісти вважають, що Зеленський знав про зрив затримання “вагнерівців” і здав самопроголошеному президентові Білорусі Лукашенку плани спецслужб, тож у діях глави держави вбачають держазраду. І тому в ДБР, на їхню думку, мають розпочати досудове розслідування.

“Інтерв’ю Зеленського було досить “змістовним”. Він сказав ключове слово: “Я попередив”. У принципі цього достатньо. Стаття 111 ККУ  – “Державна зрада”. Звичайно, сьогодні його ніхто не посадить, тому що в нього є імунітет, за яким він заховається. Але каденція його не вічна“, – наголосив ветеран російсько-української війни, народний депутат VIII скликання Ігор Лапін.

“З юридичної точки зору ми маємо почати кримінальне провадження. ДБР має прийняти нашу заяву, зареєструвати, відкрити це провадження проти тих осіб, які могли бути причетні до державної зради в кабінеті президента Зеленського, у вищих ешелонах влади. Якщо ДБР не зареєструє цю заяву, то наші подальші дії – через суд зобов’язати ДБР зареєструвати це кримінальне провадження”, – зазначив Лапін.

Перед тим, як віддати до відомства документ про те, що Зеленський ймовірно скоїв злочин за статтею 111 ККУ, активісти поставили на ньому власні підписи.

“Сподіваються на належну роботу слідчих. Також і самі пильнуватимуть це питання, а за потреби влаштовуватимуть акції протесту”, – йдеться в повідомленні.

“Якщо ми готуємо в правовому полі затримання і притягнення до відповідальності, а потім ця таємна операція стає відомою ворогу – це є злочин, який не можна пробачати. Пробачення такого злочину спровокує подальше вчинення злочинів”, – сказав учасник АТО, народний депутат VIII скликання Андрій Тетерук.

Він переконаний, що в цій справі вкрай важливим є контроль суспільства.

Юрій Гудименко і Андрій Тетерук (праворуч)

Водночас співзасновник партії “Демсокира” Юрій Гудименко наголошує, що потрібно боротися за справедливість, попри всі перешкоди.

“У 2021 році нам кажуть, що у президента Зеленського величезний рейтинг, з ним нічого не можна зробити, він буде президентом і другий раз, і третій, якщо хоче, ви ніколи не зможете проголосити імпічмент, ви ніколи не зможете відправити його у відставку, ви нічого не можете зробити. Уже сьогодні ми з вами робимо черговий крок на шляху від того, що неможливо, до того, що обов’язково станеться. Зараз ми лише на початку шляху, але кожен наш крок, кожен наш удар, кожна наша дія наближають нас до мети”, – резюмував Гудименко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відкинув причетність очільника ОП Андрія Єрмака до зриву спецоперації щодо “вагнерівців” і заявив, що задум операції є “ідеєю інших країн”.
Також глава держави зазначив, що сам розповів самопроголошеному президентові Білорусі Олександру Лукашенкові про спецоперацію.

Читайте також:
Під офісом президента Зеленському “оголосили підозру” через “вагнерівців”. ФОТО

“Заява Зеленського щодо зриву затримання вагнерівців – це явка з повинною державного зрадника”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна