Під офісом президента Зеленському “оголосили підозру” через “вагнерівців”. ФОТО

 

Під будівлею офісу президента, що на вулиці Банковій у Києві, пройшла акція протесту, де “оголосили підозру у держзраді” президенту Володимиру Зеленському.

Як передає Hromadske, так громадськість відрегувала на інтерв’ю президента, де той нібито заявив, що передав інформацію про спецоперацію щодо ПВК “Вагнера” самопроголошеному президентові Білорусі.

Зокрема, в акції протесту на Банковій взяли участь “Рух опору капітуляції”та “Демократична сокира”  та ін.

Напередодні активісти заявили, що “політичні заяви Зеленського мають стати не предметом дискусій, а предметом кримінальних проваджень”.

“Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди перебувають під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, права та закону має взяти на себе громадянське суспільство. 28 червня громадяни повідомлять Зеленського про підозру в скоєнні злочину за статтею 111 (Кримінального Кодексу, – “Н”) “Державна зрада”, ㅡ йдеться у заяві “Руху опору капітуляції”.

Під час виступу організатори мітингу заявляли, що у заході взяли участь п’ять тисяч людей. Учасники акції скандували “Зелю – геть!” та «Імпічмент! Відставка! Суд!”.

Під час заходу активісти зачитали “підозру”Зеленському у держзраді.

Підозру надрукували у кількох варіантах. Як зазначили у трансляції “Руху опору капітуляції”, одна з них була довжиною у 1,69 м. Після того, як “підозру” зачитали, учасники акції могли підійти та підписати її.

РОК Банкова 28 червня 1 РОК Банкова 28 червня 2 РОК Банкова 28 червня 3
<
>
Скріншот із відео

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відкинув причетність очільника офісу президента Андрія Єрмака до зриву спецоперації щодо “вагнерівців” і заявив, що задум операції є “ідеєю інших країн”.

Читайте також:
Співавтори Основного закону Хмара і Шишкін прийшли на урочисте засідання Ради у футболках “Зе! Вбивця Конституції”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.