Україна вперше прийме українсько-польсько-литовські навчання “Три мечі”

 

На Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного протягом 17-30 липня відбудуться Багатонаціональні військові навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького “Три Мечі”.

Про це в понеділок, 5 липня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗС України.

“Три Мечі”-2021 – це багатонаціональні навчання, які будуть проведені в якості командно-штабного та навчання із залученням військ для здійснення маневрів у польових умовах.

У них візьмуть участь понад 1 200 військовослужбовців, більше 200 бойових машин із чотирьох країн-учасниць: Литовської Республіки, Республіки Польща, України та Сполучених Штатів Америки.

Від України – підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

Вперше ці навчання будуть проведені в України і є продовженням партнерської програми міжнародної військової співпраці між нашою державою, Литвою та Польщею.

“Три Мечі”-2021 – це унікальна можливість для країн обмінятися досвідом на етапах планування, підготовки та виконання поставлених завдань. Цей обмін знаннями сприятиме довгостроковим відносинам і довірі між країнами”, – йдеться в повідомленні.

Головною метою цих міжнародних військових навчань буде оцінка можливостей підрозділів Литовсько-польсько-української бригади в операціях під керівництвом Командування бригади.

“Три Меч” створять можливості для підготовки лідерів батальйонів у багатонаціональному контексті, дозволить країнам-учасницям побудувати та підтримувати ефективні робочі відносини між партнерами, щоби краще підготуватися до складного глобального середовища безпеки, в якому вони працюють.

Також це – можливість дізнатись про діяльність своїх партнерів у проведенні операцій.

“Цей обмін знаннями сприятиме довготривалим стосункам та довірі між учасниками. ЛитПолУкрБриг було створено дотримуючись принципів демократичності, суверенності та колективної безпеки. Країни-засновниці бригади, як і раніше, сповнені рішучості захищати свободу і незалежність, спільні цінності, права людини, демократію і верховенство права”, – зазначають в пресслужбі Генштабу ЗСУ.

“Три Мечі” матимуть виключно оборонний характер дій.

Навчання допоможе Україні продовжити здійснювати реформування Збройних сил, особливо в галузі здійснення підготовки військовослужбовців за стандартами НАТО.

Читайте також:
5 років ЛитПолУкрбриг: у Любліні урочисто відзначили річницю створення міжнародної бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна