“Піде в суд і відновиться”: у Миколаєві не звільняють викладача, що називає українську “блювотою” і шанує “русский мир”

 

Завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права Національного університету “Одеська юридична академія”, доктор наук Сергій Шубін під час спілкування зі студентами заявляє, що російські окупанти нібито не є визнаною терористичною організацією в світі та називає в соцмережах українську мову “блювотою”.

І попри таку світоглядну позицію та вислови він усе ж продовжує працювати на своїй посаді та вести лекції російською мовою.

Про це у неділю, 4 липня, розповів у своєму ютуб-блозі громадський активіст Сергій Стерненко.

На опублікованих записах розмови Шубіна зі студентами чути, що він стверджує: “Ця держава (Україна, – “Н”) буде валитися, першою сипатиметься “західна Україна”.

Також викладач заявляє, що “не розуміє”, чому георгіївська стрічка заборонена в Україні.

“Ось ти одягнеш георгіївську стрічку – тебе посадять. А якщо це будуть ССівські руни – тобі нічого не буде”, – вважає Шубін.

У Миколаївському інституті права у коментарі виданню “Ліга” повідомили, що згадані заяви Шубіна – річної давності.

“Уже і поліція, і СБУ цим питанням цікавилися. Була виписана догана, конфлікт було вичерпано. (Він, – “Н”) встав на шлях істинний”, – відповіли представники ВНЗ.

На питання, чому Шубін не був звільнений, в інституті заявили: “А як його звільнити, на яких підставах? Він завтра піде в суд і відновиться“.

Сьогодні на своїй сторінці у фейсбуці доктор наук Шубін активно перепощує дописи про російську культуру.

Скріншот із фейсбук-сторінки Сергія Шубіна

На аватарці завідувача кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права НУ “ОЮА” розташована рамка із словами, що “російська мова – його рідна”, згадки про “9 мая” та комуністичні символи.

Нещодавно Сергій Шубін у коментарях до допису назвав українську мову “блювотою”. А популяризацію державної мови примусовим насиллям, від якого хочеться ще більше її відторгнути.

Скріншот із відео

Варто зауважити, що після опублікування нового випуску відеоблогу Сергія Стерненка, певна кількість дописів на фейсбук-сторінці Сергія Шубіна була закрита.

“Студентів навчають відверті любителі війни проти України, і їх не женуть з роботи навіть після гучних скандалів”, – наголосив Стерненко.

Читайте також:
У лекціях скандальної професорки Більченко виявили низку порушень і мову ненависті, – НПУ

Міськрада Дніпра підтримала вчительку Вікторію Жданову, яка розповідає дітям, що Росія – ворог

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна