Катери “Старобільськ” і “Слов’янськ” пройшли самооцінку НАТО

 

В рамках проведення першої морської фази міжнародних навчань “Сі Бриз – 2021” було проведено самооцінку першого рівня патрульних катерів типу “Island” “Слов’янськ” та “Старобільськ” офіцерами-оцінювачами ВМС ЗС України.

Про це в суботу, 3 липня, повідомив пресцентр ВМС ЗСУ.

Відомо, що оцінка була поділена на дві фази: берегову та морську.

Берегова проходила в пункті базування, морська – безпосередньо в морі, під час активної фази навчань.

Першй, базовий етап, включав у себе перевірку знання особового складу своїх обов’язків, ведення документації, яка необхідна для досягнення взаємосумісності, тобто усі ті питання, які не потребують виходу в море.

Другим етапом була вже перевірка практичних дій екіпажів у морі, під час якого катери відпрацьовували різні елементи, а саме буксирування, тактичне маневрування із катерами типу Island ВМС Грузії, надання першої невідкладної допомоги, боротьба за живучість, протидія повітряному та морському противнику, тощо.

“Оцінювачі безпосередньо знаходились на борту, та мали можливість в процесі відпрацювання кожного елемента задавати питання, перевіряти дії екіпажу. Якщо говорити про стандарти НАТО, то вся документація та команди повинні відпрацьовуватись англійською”, – прокоментував заступник директора оцінки капітан 3 рангу Віталій Спірідонов. 

Слід додати, що оцінка проводиться для досягнення взаємосумісності підрозділів різних країн. Тобто, наприклад, корабель може бути український, а доглядова група – з будь-якої іншої країни, таким чином діючи за одними стандартами, вони досягають повного взаєморозуміння.

Після завершення оцінювання, усі необхідні документи будуть направлені до Об’єднаного командування ВМС НАТО (MARCOM), яке розташовано у Нортвуді, на північному заході Лондона. Після підтвердження перевірки, наступним буде вже оцінювання першого рівня під керівництвом експертної групи представників країн альянсу.

Читайте також:
Під час навчань Sea Breeze-2021 два підрозділи і два кораблі ЗСУ оцінюватимуть за стандартами НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна