Під час навчань Sea Breeze-2021 два підрозділи і два кораблі ЗСУ оцінюватимуть за стандартами НАТО

 

Під час українсько-американських навчань Sea Breeze-2021 два підрозділи і два кораблі Збройних сил України оцінюватимуть за стандартами НАТО.

Про це під час урочистого відкриття міжнародних маневрів у Одесі в понеділок, 28 червня, повідомив командувач Військово-Морськихсил Збройних сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

“Під час цього навчання буде проведено оцінку 2-х підрозділів та 2-х кораблів за стандартами НАТО. “Сі-бриз” є одним з головних інструментів, який наближає ВМС до стандартів Північноатлантичного Альянсу”, – цитує Неїжпапу його пресслужба.

Як відомо, саме із цих первинних кроків починається процес їхньої сертифікації згідно зі стандартами Північноатлантичного альянсу.

Водночас, пресслужба національного флоту не повідомила про які підрозділи та судна йдеться.

Як інформувала “Новинарня“, 28 червня в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання Sea Breeze – 2021, яке стало наймасштабнішим за всю історію його існування.
Маневри триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах.

Довідково: 
Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.
У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.
Минулого року метою навчань “Сі Бриз” було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
Американські морпіхи, понад 30 кораблів, Bayraktar та інше: в Одесі спланували навчання “Сі Бриз-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна