Глава МОУ розкрив деталі формування дивізіону швидкохідних катерів із нових “айлендів”

 

До кінця 2021 року Україна отримає три катери типу Island в рамках матеріально-технічної допомоги від США, що дозволить сформувати дивізіон із п’яти швидкохідних патрульних катерів. Наразі проводяться ремонтно-технічні роботи та триває документальне оформлення передачі катерів до складу Військово-Морських сил ЗС України.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран, якого цитує пресслужба МОУ.

“Напередодні Дня ВМС України та Дня Незалежності США, у період українсько-американського навчання «Сі Бриз-2021», ще раз хочу констатувати стратегічний курс партнерства між США і Україною в напрямі розвитку спроможностей вітчизняного флоту. Невдовзі до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ» додадуться ще три катери: P192 «Суми» та P193 «Фастів» та WPB—1336. Екіпажі перших двох вже пройшли відповідну підготовку до безаварійної експлуатації в місті Балтімор та отримали сертифікати на обслуговування катерів. Щодо третього — на судні тривають ремонтно-відновлювальні роботи, а підготовка екіпажу запланована на осінь”, — зазначив Таран.

За словами міністра, катери надійдуть до України зі встановленими на борту корабельними системами виробництва США та бойовими модулями з гарматами калібру 30 мм, оптикоелектронною системою керування тощо.

“Компанія вже розробила відповідний технічний проєкт. Важливим є те, що, на вимогу української сторони, його можна використовувати у модернізації вже наявних катерів «Слов’янськ» та «Старобільськ»”, — наголосив Андрій Таран.

Як інформувала “Новинарня“, два катери типу Island “Старобільськ” і “Слов’янськ”, передані як допомога Сполучених Штатів, були введені до складу ВМС України в листопаді 2019 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна