Як підключити монітор до ноутбука? ℗

 

У низці випадків виникає необхідність підключення ноутбука до зовнішнього монітора, наприклад, для перегляду фільмів на великому екрані, ігор або роботи. Екран лептопа занадто маленький для таких завдань. Щоб використовувати збільшене зображення, можна задіяти й інші монітори з більшою діагоналлю.

Вибір способу підключення

Найкращим інтерфейсом вважається HDMI. Такий тип з’єднання забезпечує максимальну якість картинки. Навіть у недорогих моделях ноутбуків 10-річної давності він присутній.

Але можуть бути й інші варіанти: якщо є тільки VGA-роз’єм, можна використовувати і його. Не біда, якщо аналогічного роз’єму немає на задній поверхні зовнішнього дисплея. Завжди можна знайти кабелі з перехідниками, які допускають такий спосіб передачі сигналу.

До зовнішнього монітора можна підключити і найновіший ультрабук, в якому немає HDMI-роз’єму. У нових пристроях, наприклад, оснащених моніторах Acer, використовується USB Type-С. Аналогічний варіант інтерфейсу не завжди є в моніторі, але щоб підключити його, для отримання картинки можна обрати кабель із перехідником.

Чимало нових моделей лептопів і моніторів обладнані інтерфейсом DisplayPort (DP).

Слід зазначити, що якщо використовується перехідник, то вирішення картинки і частота кадрів, можливо, будуть нижчі від заявлених виробником.

Підключення через HDMI або кабель з адаптером та налаштування

У більшості випадків один із пристроїв оснащено цим типом роз’єму. Достатньо відключити обидва пристрої (ноутбук і зовнішній монітор) та підключити сам кабель. У включеному стані робити це не рекомендується (щоб не пошкодити роз’єми).

Після ввімкнення користувач може вибрати один із режимів:
● однакове зображення;
● розширена картинка (дисплей є продовженням екрану ноутбука);
● зображення на екрані лептопа;
● картинка тільки на зовнішньому екрані.

Зміна режимів здійснюється шляхом натискання комбінації Windows + P або Fn + одна з клавіш F1-F12, на якій присутня піктограма дисплея.

Далі потрібно налаштувати параметри пристроїв. Для цього слід клікнути на порожньому місці правою клавішею й обрати у вікні настройки дисплея.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна