ЗСУ під Кримом відпрацювали знищення броні і піхоти противника. ВІДЕО

 

Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 “Рапіра” та самохідних протитанкових ракетних комплексів “Штурм-С”, що входять до складу південного угруповання військ, тренувалася знищувати піхоту, танки та броньовану техніку.

Про це у середу, 30 червня, повідомляє пресслужба Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Військовослужбовців артилерійського підрозділу було піднято за сигналом тривоги. Прибувши до району зосередження, армійці швидко зайняли вогневі позиції в очікуванні техніки та живої сили умовного противника”, – цитує командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва його пресслужба.

Зазначається, що гармати “Рапіра” та ПТРК “Штурм-С” укотре розгорнулися на “танконебезпечному напрямку”.
Головна ціль тренувань — відпрацювання впевнених і злагоджених дій розрахунків, а також точність виконання завдань в обмежений час.

“На перший погляд може здатися, що сценарій для артилеристів дуже звичний. На цей полігон вони виїжджають щотижня, тому якоюсь мірою алгоритм дій на ньому відпрацьований. Але командування щоразу намагається змінити цілі й тактичний фон задля поглиблення і вдосконалення навичок ведення сучасного бою” — вважає командувач.

“По суті, це комплекс заходів, коли розгортаються навчальні місця, проводяться заняття зі спеціальної та технічної підготовки. Вважаю, що вкотре мету навчання досягнуто. Особовий склад, попри спеку в полях, як і завжди з поставленими завданнями впорався”, – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також:
На адмінмежі з окупованим Кримом підрозділи реактивної артилерії ЗСУ провели навчання. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна