На адмінмежі з окупованим Кримом підрозділи реактивної артилерії ЗСУ провели навчання. ВІДЕО

 

Неподалік кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим підрозділи реактивної артилерії, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних сил України, відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника.

Про це в п’ятницю, 14 травня, інформує служба зв’язків з громадськістю КОС ЗС України.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, планові польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню “Ураган” відбулися в умовах, максимально наближених до бойових.

“За лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність. Воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їхнього подальшого ураження”, – наголосив командувач.

За його словами під час тренування військовослужбовці відпрацювали навчальні вправи зі знищення морських десантів, бронетехніки та замаскованих пунктів управління умовного противника.

Крім того, реактивники виконали вправи з дистанційного мінування вихідних районів ймовірного наступу умовного противника.

“Мінні загородження застосовують практично у всіх видах бойових операцій. По-перше, вони не дозволяють противнику дістатися до місця призначення. По-друге, блокують фланги та шляхи обходу, що заважає висадці як повітряного, так і морського десанту. Головна перевага дистанційного способу мінування – швидкість встановлення мінних загороджень. За лічені хвилини бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню “засіюють” мінами велику територію, що різко сповільнює темпи наступу противника”, – пояснив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Підсумовуючи процес тренування, командувач додав, що ці підрозділи цілодобово перебувають в повній боєготовності в районах зосередження, а в разі загострення ситуації завжди готові висунутися в заданий район та адекватно відреагувати на військову загрозу.

Читайте також:
Україна посилює північний кордон перед військовими навчаннями Білорусі та РФ “Захід-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна