США продовжують співпрацю з Австрією щодо екстрадиції Фірташа, – Держдеп

 

В Державному департаменті висловили позицію щодо екстрадиції до США українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це інформує “Голос Америки”.

Австрія – це країна з верховенством права, і вони мають певні правові процедури. Ми засудили Фірташа за злочини, і ми продовжуємо працювати з австрійцями, при цьому поважаючи їхній правовий процес”, – сказав заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент.

На запитання, які інструменти можуть використати задля екстрадиції, він додав, що в США співпрацюють з австрійською владою.

“Оскільки ми поважаємо верховенство права в Австрії, вони досі проходять через процес апеляцій у справі екстрадиції. Ми перебуваємо в контакті з австрійцями, але це їхній процес і він має бути завершений”, – заявив дипломат.

Як писала “Новинарня“, 18 червня Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити максимальний комплект санкцій проти бізнесменів Павла Фукса і Дмитра Фірташа. За словами секретаря РБНО Олексія Данілова, санкції проти Фірташа запровадили через його участь у титановому бізнесі, постачання сировини, яка потім іде на військові підприємства Росії. Також РНБО наклало санкції на підприємства, які безпосередньо афілійовані в військово-промисловий комплекс Росії і які використовують цей титан саме в військовій сфері.

Фірташ із 2014 року перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США, де його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей і та корупційних схемах за кордоном.

Читайте також:
СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа в Україну, – Разумков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна