Рада скасувала штрафи за виїзд з ОРДЛО через Росію

 

Штрафи за виїзд з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області через Росію скасували.

Верховна Рада України на засіданні у вівторок, 29 червня, ухвалила законопроєкт №5478 “Про внесення зміни до розділу ІІ “Прикінцеві положення” Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” щодо тимчасових підстав незастосування заходів адміністративного впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї”.

За це рішення проголосували 292 депутати.

“Метою проєкту закону є незастосування до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, на період дії карантину або на час блокування діяльності КПВВ, у тому числі з підстав запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, заходів адміністративного впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї, якщо такі порушення настали з підстав гуманітарного характеру, визначених Кабінетом Міністрів України”, – йдеться в пояснювальній записці.

Автори документа зазначають, що ухвалення законопроєкту дозволить установити додаткові гарантії з боку держави щодо дотримання прав та свобод громадян України, які виходячи з обставин, незалежних від їх волі, змушені порушувати законодавство України в частині порядку в’їзду-виїзду в ОРДЛО.

Читайте також:
З 2014 року мешканці ОРДЛО не отримали 90 млрд грн пенсій, – Мінсоц

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна