Рада проголосувала за збільшення чисельності Збройних сил України

 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, яким пропонується збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців для забезпечення функціонування Сил територіальної оборони та подальшої розбудови системи руху опору.

Відповідне рішення на засіданні у вівторок, 29 червня, ухвалили 320 народних депутати.

Ініціатором законопроєкту є президент України Володимир Зеленський.

Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що ухвалення законопроєкту 5557 надасть можливість для розбудови територіальної оборони та руху опору, які створять надійне підгрунтя для протидії агресії ворога. Законопроєкт 5558, за його словами, створює і забезпечує функціонування окремого роду сил – територіальної оборони, а також розвитку спецоперацій руху опору.

Планується, що у складі Збройних Сил України з’явиться окремий рід – Сили територіальної оборони. Паралельно територіальна оборона матиме цивільну складову (органи державної та місцевої влади, добровольчі формування територіальних громад) і військово-цивільну (штаби зон територіальної оборони).

“Стаття 1. Затвердити чисельність Збройних Сил України у кількості, яка не перевищує 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців”, – зазначено в проєкті.

Законопроєкт № 5558 збільшує граничну чисельність ЗСУ на 11 тисяч: 10 тисяч — тероборона та одна тисяча — спецпризначенці.

Закон планується ввести у дію з 1 січня 2022 року.

Як відомо, в чинному законі затверджено чисельність ЗСУ в кількості, яка не перевищує 250000 осіб, у тому числі 204000 військовослужбовців.

Читайте також:
Зеленський вніс до Ради законопроєкт про національний спротив. І хоче збільшити чисельність ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна