Фонд держмайна запустив сервіс автоматичної оцінки нерухомості

 

Фонд державного майна України запустив сервіс автоматичної оцінки вартості об’єкта нерухомості.

Про це інформує пресслужба ФДМУ.

Фонд держмайна ввів в експлуатацію єдину базу даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості, сервісом послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості.

У пресслужбі зазначили, що визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості або визначення його ринкової вартості необхідне для обчилення доходу платника податків від продажу об’єкта, отримання його у спадщину чи в дарунок або за іншими правочинами, дохід за якими підлягає оподаткуванню.

Так, для визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості Єдиною базою даних звітів про оцінку формуватиметься електронна довідка, яка буде дійсною впродовж 30 календарних днів із моменту отримання.

Зазначається, що якщо особа не погоджується з результатами автоматичного визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості, вона має право звернутися до оцінювача для визначення ринкової вартості такого об’єкта. Оцінювач у свою чергу має скласти звіт про оцінку майна, який зареєструється в Єдиній базі. Такий звіт буде чинний протягом шести місяців з дати оцінки.

У пресслужбі зауважили, що доступ до Єдиної бази здійснюватиметься за допомогою особистого електронного підпису або засобів інтегрованої системи електронної ідентифікації.

Читайте також:
Підозрюваного у підкупі голови ФДМУ арештували зі заставою майже в ₴3 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна