Підозрюваного у підкупі голови ФДМУ арештували зі заставою майже в ₴3 млн

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного у спробі підкупу голови Фонду державного майна.

Про це в четвер, 10 грудня, інформує пресслужба суду.

“Слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 823 611 гривень“, – йдеться у повідомленні.

Строк дії ухвали – до 5 лютого 2021 року включно.

Колишнього посадовця АТ “Миколаївобленерго” 8 грудня викрили на пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства (входить до сфери управління ФДМУ).
Слідство встановило, що затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду голови правління АТ “Миколаївобленерго”.
Заохочуючи керівника ФДМУ пристати на свою пропозицію, експосадовець пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тисяч доларів як частину “тіньового” прибутку, отриманого на своїй посаді.
Зловмисника викрили під час надання першої частини хабара (50 тисяч доларів) та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також:
НАБУ затримало посадовця Держгеокадастру на спробі дати $170 тис. хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна