НАБУ затримало посадовця Держгеокадастру на спробі дати $170 тис. хабара

 

Національне антикорупційне бюро України затримало посадовця Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на спробі дати хабаря на загальну суму 170 тисяч доларів очільнику служби.

Про це в середу, 9 грудня, повідомила пресслужба НАБУ.

НАБУ спільно зі Службою безпеки України затримали “на гарячому” двох осіб, які кількома траншами надали 52 тисячі доларів хабаря голові Держгеокадастру.

“Передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, що призначалася за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становитиме 170 тис. дол. США”, – йдеться у повідомленні.

Серед затриманих – в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та особа-посередник у передачі неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

За даними слідства, першу частину хабаря у розмірі $26,9 тис. голові Держгеокадастру передали у листопаді 2020 року. Осіб було викрити 9 грудня під час передачі другого траншу хабаря у розмірі $25 тис.

“Слідство вважає, що один із затриманих може бути пов’язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України у 2020 році. Тому не можна виключати, що ця особа може вплинути на зазначені процеси, тому НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вживатимуть усіх необхідних дій, аби запобігти такому впливу”, – зазначили у пресслужбі.

У відомстві додали, що розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює з вересня 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно на Донеччині на хабарі упіймали чиновницю Держгеокадастру.

Читайте також:
На публічній кадастровій карті України створили інформаційній шар земель Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна