Під Пісками загинув старший солдат Андрій Гонар із 58 омпбр

уточнено

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув під обстрілом у районі селища Піски на Донеччині в ніч на 26 червня. Це старший солдат Андрій Гонар із 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського.

Як передає “Новинарня“, про це вже вранці 26 червня повідомила пресслужба підрозділу.

“З сумом повідомляємо про загибель нашого друга, воїна, побратима. 26 червня 2021 року на сході країни під час несення служби на позиції внаслідок обстрілу отримав осколкове поранення несумісне з життям старший солдат Гонар Андрій Миколайович, старший водій мотопіхотної роти”, – сказано в повідомленні.

Військовий був родом із міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. Служив у 58-й конотопській бригаді з червня 2019 року.

Полеглому був 51 рік. Він народився 14 серпня 1969 року.

Залишилася дружина та троє дітей.

“26 червня він відійшов до війська небесного і залишиться в нашій пам’яті навічно. Командування бригади та весь особовий склад висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого захисника України. Світла і вічна пам’ять Герою!” – сказано в сповіщенні.

Як повідомляв пресцентр ОС у ранковому зведенні, станом на 7-му годину ранку 26 червня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу селища Піски, що в передмісті Донецька, противник двічі вів вогонь із мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав осколкове поранення несумісне з життям.

За даними “Новинарні“, Андрій Гонар – друга бойова втрата ЗСУ з початку червня.

11 червня внаслідок гранатометного обстрілу біля Водяного на Приазов’ї поліг військовослужбовець 128 огшбр старшина Володимир Бєлов.

Читайте також:
Шість загиблих героїв травня 2021: обличчя та історії життів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна