Зеленський на “Книжковому арсеналі” зайшов на територію української україномовної культури, яка йому чужа. Без ексцесів, – Кокотюха

 

Андрій Кокотюха
письменник

(FB)

Сьогодні (24 червня) Зеленський прийшов на “Книжковий арсенал”. Відкрито. З дружиною.

Два роки тому він шмигнув сам перебіжками на дитячий стенд дружнього йому видавництва. Зараз упевнено обійшов периметр.

Зеленський зайшов на територію української україномовної культури, яка йому чужа. Мабуть, йому сказали, що це статусний захід для президента України.

Увага голови держави, навіть такого, як Зеленський – це підвищення статусу “Книжкового арсеналу”. Культура довела свою значимість. Зеленський зайшов на територію, де його не люблять. І яку не любить він. Люди не люблять незрозумілого. Проте не було ексцесів. Не було свисту, як не було і овацій. Культурна спільнота повела себе тактовно – прийняла ворога ввічливо.

Ще більше заповажав усіх нас. На його території ми б так безпечно не почувалися.

Із повідомлення пресслужби президента: “Президент і перша леді цікавилися виданнями з мистецтва, художньою літературою та літературою нон-фікшн. Зокрема Володимир та Олена Зеленські придбали книги «Польоти уві сні та наяву» про фільм Романа Балаяна та епоху, коли він створювався, «Нарбут. Студії. Спогади. Листи» (реконструкція знищеного 1933 року «Нарбутівського Збірника», видавництво «Родовід»), «Вишивка козацької старшини XVII–XVIII століть» (видавництво «Родовід»), «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР» авторства Вахтанга Кіпіані (видавництво «Віват»), «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» (видавництво «Наш формат»), «Скоропадський. Спогади 1917-1918» (видавництво «Наш формат»), «Україна. Їжа та історія» (видавництво «Їжак» за підтримки Українського інституту), «Людинократія» (автори – Мікеле Заніні, Гері Гемел, видавництво «Лабораторія»), «Netflix і культура інновацій» (автори – Рід Гастінгс та Ерін Маєр, видавництво «Віват»), «Коняка Фокслі та інші дорослі оповідання» (автор – Роальд Дал, видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»), «Збагнути Росію. Свідчення очевидців» авторства Олександра Палія («А-ба-ба-га-ла-ма-га») тощо.
Також президентському подружжю видавці подарували на згадку книги «Ключ» Євгена Ільїна, «Натхнення. 37 зірок» Ростислава Ріпки та інші”.

Читайте також:
5 цікавих книжок #підарсенал: історичний детектив, поради феміністки, життєві історії з Лісабона і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна