У столиці затвердили нові соціальні послуги для киян-учасників АТО

 

Київська міська рада підтримала зміни до міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам на 2019-2020 роки”.

Як передає АрміяInform, йдеться про розширення спектра соціальних послуг та охоплення більшої кількості осіб, які їх потребують.

Нові пільги отримають учасники АТО, люди похилого віку та особи з інвалідністю. Відповідне рішення у четвер, 24 червня, підтримали 67 депутатів КМР.

“Зокрема, ми запровадимо у Києві нові соціальні послуги: паліативного догляду для паліативних хворих і соціально-психологічної реабілітації для киян-учасників АТО. Також продовжено термін дії посвідчень, які дають право пільгового проїзду у міському пасажирському транспорті столиці”, – зазначив директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Руслан Світлий.

Йдеться про забезпечення соціального захисту окремих категорій населення, зокрема киян-учасників АТО, які потребують запровадження послуги соціально-психологічної реабілітації як особи із залежністю від наркотичних та психотропних речовин, а також про забезпечення соціальної послуги паліативного догляду для осіб похилого віку, інвалідів, хворих з-поміж осіб працездатного віку, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Крім того, це рішення дає можливість продовжити право пільгового проїзду пільговим категоріям киян на підставі відповідного посвідчення до 31 грудня 2021 року (у зв’язку з подовженням терміну введення в дію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності).

Читайте також:
У Житомирі вперше в Україні запускають пілотний проєкт “Адмінсервіс Ветеран”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.