Ляшко: Інфіковані штамом Delta хворіють у тяжчій формі

 

Перебіг COVID-19 у разі інфікування штамом “Дельта” важчий, ніж іншими. Але вакцинація захищає від середнього та тяжкого ступеню хвороби.

Про це в четвер, 24 червня, в ефірі телеканалу “Україна 24” сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Досить велика кількість тих, хто захворіє, потрапляють у лікарні, на госпіталізацію. Це перебіг тяжчий, порівняно з іншими. Всі профілактичні заходи працюють. Я наголошую, що у нас адаптивний карантин триває, і маски одягайте, для того щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби”, – зазначив Ляшко.

Він нагадав, що наразі не існує специфічного лікування COVID-19, певні препарати ще проходять етапи розробки і дослідження, при захворюванні на COVID-19 застосовується симптоматичне лікування.

Втім міністр наголосив, що вакцинація допоможе вберегтися від захворювання, а також зменшити ризики важкого та середнього перебігу хвороби, в тому числі при інфікуванні штамом “Дельта”.

“Вакцини працюють, за дослідженням, – зокрема багато досліджень проведено у Великій Британії, – у 93% тих, хто вакцинований, вірус не уникає імунної відповіді. Люди, які вакциновані, – захищені. Але ми повинні пам’ятати, що коли говоримо про вакцинацію, то говоримо про полегшення перебігу захворювання: коли людина вакцинована, у неї немає середнього і тяжкого перебігу захворювання”, – сказав Ляшко.

Як повідомляла “Новинарня“, новий штам COVID-19 – “Дельта” – вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії.
За даними служб громадського здоров’я останньої, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Про згадані випадки штаму “Дельта” в Україні 23 червня повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Цей штам коронавірусу підтверджено у двох громадянок України, які повернулися з РФ.

Читайте також:
За добу в Україні виявили 937 нових випадків “ковіду”, вакцинували – майже 80 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна