В Україні зафіксували “індійський” штам COVID-19, – Данілов

 

Коронавірус типу “Дельта”, який уперше було виявлено в Індії, зафіксовано в Україні у двох людей.

Про це в середу, 23 червня, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає “ТСН”.

Два інфікування цим штамом коронавірусу зафіксували у матері 66 років і дитини 16 років, які нещодавно повернулися з Російської Федерації.

Сьогодні їх госпіталізовано, стан пацієнтів стабільний.

“У нас є чотири лабораторії, які можуть проявляти новий штам, дві приватні і дві державні, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ”, – зазначив Данілов.

Він також не виключив, що може бути повністю зупинене сполучення з деякими країнами через “індійський” штам.

Штам “Дельта”вперше зафіксували в Індії, через що він також відомий як “індійський” штам. Його вже виявили в понад 90 країнах світу. Найактивніше він циркулює в Російській Федерації, Великій Британії і Португалії.

За оцінками медиків, штам “Дельта” у 1,6 раза заразніший, ніж штам “Альфа”, який вперше виявили у Великій Британії, інформує “Радіо Свобода”.

“Дельта” вдвічі підвищує ризики госпіталізації і в півтора рази частіше призводить до реанімації хворих.

Через поширення штаму “Дельта” Англія не послаблює карантинні обмеження.

Наразі у світі зафіксували чотири штами коронавірусу, які ВООЗ вирішила іменувати літерами грецького алфавіту: британський “Альфа”, південноафриканський “Бета”, бразильський “Гамма”, індійський “Дельта” .

Читайте також:
COVID-19 в Україні: 835 нових інфікованих за добу, одужали майже 2,3 тис. людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна