Україна змінює правила перетину кордону для іноземців

 

Станом на середу, 23 червня, в Україні зафіксовано два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом “Дельта”. Зважаючи на це, на засіданні уряду вже підтримали впровадження низки заходів.

Про це повідомив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Ці пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва під медичним наглядом. Їхній стан стабільний.

“В Україні зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби викликані штамом “Дельта”. Секвенування вірусу та підтвердження мутації було проведено Інститутом молекулярної біології та генетики 22 червня 2021 року”, – зазначив Кузін.

Він додав, що для зменшення ризику поширення штаму “Дельта” в Україні, на сьогоднішньому засіданні Уряду вже підтримали впровадження низки заходів.

Громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, буде заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю).

Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 року.

Кузін також повідомив, що до 25 червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції для протидії поширенню коронавірусу штаму “Дельта” в Україні.

Як повідомляла “Новинарня“, новий штам COVID-19 – “Дельта” – вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії.
За даними служб громадського здоров’я останньої, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Про згадані випадки штаму “Дельта” в Україні раніше сьогодні повідомляв секретар РНБО Олексій Данілов. Цей штам коронавірусу підтверджено у двох громадянок України, які повернулися з РФ.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: 835 нових інфікованих за добу, одужали майже 2,3 тис. людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна