В ОРДО на власних мінах підірвалася група російських окупантів, – ООС

 

У районі окупованого селища Лозове на Донеччині у понеділок, 21 червня, російсько-окупаційні війська зазнали втрат – група бойовиків так званої “ДНР” підірвалися на власних мінах.

Про це у вівторок, 22 червня, повідомив начальник пресслужби Операції Об’єднаних сил Віталій Саранцев, інформує “Радіо Свобода”.

“Група осіб з числа незаконних збройних формувань Російської Федерації намагалася здійснити переміщення між власними позиціями – і потрапила на свої же мінні загородження. Внаслідок цього відбувся вибух, і ця група зазнала втрати загиблими і пораненими. Для того, щоб їх евакуювати, висунулася друга група – і так само потрапила на власне мінне поле”, – уточнив Саранцев.

За його словами, вибухи сталися через те, що представники російсько-окупаційних військ хаотично мінують непідконтрольні Україні території як протипіхотними мінами, так і засобами дистанційного мінування.

Речник штабу ООС наголосив, що “українські військові дотримуються режиму тиші і не ведуть вогонь у бік російських гібридних сил”.

Сьогодні в пресслужбі Головного управління розвідки України повідомили, що “за минулу добу внаслідок підриву на власних вибухових пристроях та необережного поводження зі зброєю втрати противника склали одинадцять осіб (безповоротні – 6; санітарні – 5)”.

Водночас так звана “народна міліція “ДНР” звинуватила Збройні сили України начебто в мінометному обстрілі району окупованого Лозового. Бойовики заявили про чотирьох загиблих і п’ятьох поранених російських найманців.

Читайте також:
Біля Голубовського вбито 5 окупантів: “ЛНР” заявляє про українських диверсантів, ЗСУ – про п’яний розстріл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна