Біля Голубовського вбито 5 окупантів: “ЛНР” заявляє про українських диверсантів, ЗСУ – про п’яний розстріл

 

У районі тимчасово окупованого селища Голубівське Попаснянського району, що на Луганщині, ліквідовано п’ять бойовиків окупаційних військ. Так звана “ЛНР” заявляє про атаку українських диверсантів, тоді як в ЗСУ говорять про наслідки нібито “п’яної бійки”.

“11 червня диверсійною групою окремого центру спеціальних операцій” Захід” (колишній 8-й полк спеціального призначення ССО ЗСУ) на спостережному посту “народної міліції” в районі населеного пункту Голубівське (…) були холоднокровно вбиті п’ятеро ополченців”, – заявив речник так званої “”народної міліції ЛНР” Іван Філіпоненко, якого цитує сепаратистський сайт ЛИЦ.

Зі слів окупантів, один їхній бойовик був убитий пострілом зі снайперської гвинтівки, решта – “розстріляні в упор українською диверсійною групою, що проникла на територію поста”.

Водночас пресслужба ОТУ “Північ” подає іншу версію.

“…На одному зі спостережних пунктів російсько-окупаційних військ у районі населеного пункту Голубівське, що знаходиться на тимчасово окупованій території, найманці після довготривалого вживання алкогольних напоїв та обговорення скрутної економічної ситуації у самопроголошеній республіці зчинили бійку, яка згодом переросла в стрілянину. Унаслідок якої один найманець завдав вогнепальні поранення несумісні з життям своїм співслужбовцям, після чого, усвідомивши тяжкість злочину, вчинив самогубство”, – йдеться в повідомленні.

В ОТУ “Північ” наголошують, що “командування російсько-окупаційних військ приховує низький рівень військової дисципліни та системне вживання алкогольних напоїв” своїми бійцями і намагається звинуватити Збройні сили України, “видаючи вказаний випадок за бойові втрати та порушення режиму припинення вогню зі сторони ЗСУ”.

При цьому відомо, що в умовах формального продовження “режиму припинення вогню” українська сторона не визнає своєї причетності до більшості бойових втрат окупаційних військ (хоча бойові дії тривають, і досить активні) та занижує число вбитих на боці ворога.

Раніше цього дня окупанти обстріляли район Водяного на Донеччині, внаслідок чого загинув український військовий.

Читайте також:
“Хоронять, хоронять і хоронять”: в окупованому Харцизьку показали цвинтар із могилами бойовиків. ВІДЕО

Бойовик в ОРЛО стріляв з автомата в 15-річну дівчину. СЛУХАТИ ПЕРЕХОПЛЕНУ РОЗМОВУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна