Меркель запросила Зеленського в Берлін, щоб обговорити Донбас

 

Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента Володимира Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна.

Про це інформує пресслужба офісу президента у вівторок, 22 червня.

Візит має слугувати обговоренню низки питань двосторонніх відносин України та Німеччини та процесу мирного врегулювання на сході України.

Володимир Зеленський і Ангела Меркель також відзначили особливість сьогоднішньої дати – Дня скорботи і пам’яті жертв війни в Україні, відзначивши важливість історичної відповідальності за злочини нацизму.

“Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися”, – сказав глава держави.

Зеленський підтвердив запрошення Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності нашої країни.

Читайте також:
Меркель у промові про напад Німеччини на СРСР згадала російську анексію Криму й Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна