У Німеччині відкрили справу проти ексохоронця табору радянських військовополонених

 

Генеральна прокуратура в нижньосаксонському місті Целле розслідує справу стосовно 95-річного колишнього охоронця табору військовополонених, підозрюваного в співучасті у вбивстві.

Про це в понеділок, 21 червня, інформує Deutsch Welle.

Мешканця Баварії звинувачують в тому, що в період з жовтня 1943 до квітня 1945 року він служив у стаціонарному таборі VI C Bathorn, в якому померло багато радянських військовополонених.

Відкриттю справи передувала більш ніж дворічна попередня робота, проведена Центральним відділом з розслідування злочинів націонал-соціалістів, який розташований в місті Людвігсбург в федеральній землі Баден-Вюртемберг.

Генпрокуратура Целле отримала можливість відкрити справу після того, як суд прирівняв катастрофічні умови в нацистських концтаборах до тих, які існували в деяких таборах військовополонених.

За оцінками істориків, під час Другої світової війни в полон потрапили від 5,3 до 5,6 млн радянських солдатів; від 2,6 до 3,3 млн з них померли.

За даними Центрального відділу в Людвігсбурзі, попереднє розслідування про злочини в таборах радянських військовополонених ведеться відносно шести осіб.

Читайте також:
Історик Бабіч знайшов нові документи, що засвідчують масові розстріли НКВС на Одещині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.