З 25 червня в Німеччину можна в’їжджати всім, хто щеплений затвердженими в ЄС вакцинами

 

Німеччина з 25 червня відкриває кордони для повністю вакцинованих іноземців із країн, які не входять до Європейського Союзу. Вони зможуть потрапити до Німеччини з будь-якою метою.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Під час в’їзду до країни мандрівники мають показати цифровий сертифікат, затверджений в ЄС, або будь-який інший документ про підтвердження вакцинації. В’їжджати дозволять іноземцям, які отримали другу дозу вакцину щонайменше за 14 днів до подорожі.

Німеччина визнаватиме щеплення, зроблені затвердженими в ЄС вакцинами:

  • Pfizer/BioNTech
  • Moderna
  • AstraZeneca
  • Johnson & Johnson.

Китайську вакцину CoronaVac, якою роблять щеплення в Україну, у Євросоюзі поки не схвалили.

Довідка про вакцинацію має містити персональні дані людини, кількість введених доз та дату щеплення, назву вакцини, назву хвороби, проти якої вакцинували, назву та адресу установи, відповідальної за вакцинацію, штамп медзакладу.

У посольстві Німеччини в Україні зазначили, що повністю вакциновані українці зможуть відвідувати країну з туристичною метою, а також для того, щоб відвідати друзів та близьких. Там підтвердили, що щеплення визнаватимуться лише затвердженими в ЄС вакцинами.
З 21 червня українці можуть звертатися до посольства та візового центру Visametric для отримання віз, якщо це необхідно.

Читайте також:
Євросоюз послаблює правила в’їзду: дозвіл щепленим та інші зміни для туристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна