Україна і США провели для ЗСУ перші навчання мобільних медичних лабораторій

 

У Києві завершились перші спільні україно-американські навчання мобільних медичних лабораторій.

Навчання тривали з 7 до 17 червня на території 10-го регіонального санітарно-епідеміологічного управління, передає пресцентр МОУ.

Зазначається, що програма 10-денного тренінгу включала теоретичні та практичні заняття з удосконалення методів лабораторної діагностики та оволодіння сучасними практиками та стандартами НАТО для працівників мобільних медичних лабораторій.

Ці лабораторії ЗСУ отримали в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги “Протидія загрозам особливо небезпечних патогенів в Україні” та наразі модернізуються за допомоги Сполучених Штатів Америки.

Зі слів заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка, співпраця української та американської сторони у галузі розвитку спроможностей зі зменшення біологічної загрози має важливе значення, “особливо у контексті протидії тим, які провокуються небезпечними патогенами та посилення стійкості системи охорони здоров’я з подолання викликів новітнього характеру”.

Навчання проводилися за сприяння Агентства зі зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Читайте також:
ССО показали ефектне відео із союзниками, які заговорили українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна