Нацуніверситет оборони випустив ще 730 офіцерів, з них 603 – УБД. І Герой України Собко

 

18 червня 2021 року у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбувся урочистий випуск 730 слухачів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів підготовки.

Як передає пресцентр офісу президента, серед 730 цьогорічних випускників 603 є учасниками бойових дій.

“Більшість є учасниками АТО й ООС на сході України, а один з присутніх тут, полковник Сергій Собко, удостоєний звання Героя України. Всього в університеті за період війни пройшли навчання 12 Героїв України”, – заявив на урочистостях президент Володимир Зеленський.

Присутні також вшанували пам’ять 28 загиблих захисників, які навчалися в цьому виші.

Глава держави вручив дипломи з відзнакою та золоті медалі сімом випускникам оперативно-стратегічного й оперативно-тактичного рівнів підготовки.

“Вірю, що отримані вами знання допоможуть на цьому складному, героїчному, впевнений, переможному шляху, а дороговказом завжди будуть слова гімну вашого університету: “для нас завжди пріоритет – держава, честь, відвага, перемога”, – наголосив Володимир Зеленський.

Міністр оборони України Андрій Таран анонсував, що вже з вересня 2021 року підготовка офіцерів оперативного та стратегічного рівнів в університеті відбуватиметься за оновленими освітніми програмами, “розробленими з урахуванням НАТОвських процедур”.

Фото: пресцентр ОПУ

“Впевнено можна констатувати: вся система військової освіти, та її флагман – Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, активно працює над трансформацією освітніх процесів, зокрема в рамках реалізації Програми НАТО з удосконалення військової освіти DEEP-Ukraine. Вона дає можливість українським військовим навчальним закладам долучитися до освітянського простору держав-членів Альянсу”, – цитує Тарана його пресслужба.

“НУОУ +. ТРО попереду. Слава Україні! Смерть ворогам!”, – лаконічно відреагував на завершення навчання в університеті полковник, Герой України Сергій Собко.

Читайте також:
НУОУ в 2021 році активізує співпрацю з Норвезьким університетом оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна