Контррозвідка СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок за $2 млн. ВІДЕО

 

Чинні та колишні працівники одного з українських оборонних підприємств намагались продати секретні військові розробки за два мільйони доларів США.

Про це в п’ятницю, 18 червня, інформує СБУ.

“Викрито зловмисників, які намагалися продати представникам однієї з азійських країн секретну проєктну документацію у сфері військового кораблебудування. Відомості з обмеженим доступом були оцінені у 2 млн доларів”, – ідеться у повідомленні.

Під час спецоперації співробітники СБУ викрили зловмисників під час передачі 250 тисяч доларів за частину оборонних відомостей.

Раніше українські контррозвідники задокументували одержання кількох “авансів” від іноземців.

Після обшуків за місцями проживання учасників незаконної оборудки вилучені документи і комп’ютерна техніка з доказами протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжних заходів. У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ викрила злочинну групу, що нелегально постачала ліки бойовикам “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна