СБУ викрила злочинну групу, що нелегально постачала ліки бойовикам “ДНР”

 

У Службі безпеки України повідомили про блокування каналу постачання лікарських засобів бойовикам так званої “ДНР”.

Про це в п’ятницю, 18 червня, інформує пресцентр СБУ.

“Зловмисники використовували механізм “перерваного транзиту”, коли вантаж ніби призначено для Грузії, а насправді постачається на тимчасово окуповані території. У межах кримінального провадження співробітники СБУ провели низку обшуків за місцями діяльності зловмисників. На території Дніпропетровської та Харківської областей вилучено 1 тонну лікарських засобів загальною вартістю 1,9 млн грн, 18 тонн косметичних виробів вартістю 800 тис. грн, товарно-супровідні документи щодо зовнішньо-економічної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, організували оборудку на Дніпропетровщині.

“Зловмисники вивозили медикаменти через митні пости на Сході Україні. Наразі учасникам схеми готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації)”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ДПСУ відписалася на запит “Новинарні” щодо військової контрабанди з Росії на кордоні в Сумській області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна