На Житомирщині прикордонники затримали літак, який залетів із Румунії

 

Прикордонники затримали літак, який незаконно залетів з Румунії та приземлився біля Бердичева на Житомирщині вночі 17 червня.

Про це у четвер, 17 червня, повідомила Держприкордонслужба України.

“Цієї ночі прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з Румунії в Україну. Оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників – аеродром неподалік від міста Бердичів”, – йдеться в пресрелізі ДПСУ.

На місце, де приземлився літак, прибули прикордонники для затримання. Але, помітивши їх, порушники знову піднялися у повітря.

Невдовзі співробітники Житомирського загону затримали на аеродромі особу, яка з землі координувала дії екіпажу літака. Після цього АН-2 знову здійснив посадку.

На борту літака було троє осіб, їх також затримали.

Під час огляду місця події виявили радіостанції, ліхтарі та інше приладдя для організації незаконного злету та посадки.

Прикордонники повідомили компетентні органи про порушення правил міжнародних польотів та незаконний перетин держкордону України.

Обставини правопорушення з’ясовуються.

Читайте також:
Румунські прикордонники виявили на кордоні з Україною велику партію т. зв. “зброї”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна