Румунські прикордонники виявили на кордоні з Україною велику партію т. зв. “зброї”

доповнено

Румунські прикордонники затримали на кордоні з Україною вантажівку із 2850 одиниць зброї та боєприпасами. Однак насправді ідеться про дрібнокаліберні револьвери, що не є вогнепальною зброєю.

Про затримання вантажу заявив міністр внутрішніх справ Румунії Лючіан Боде, повідомляє HotNews.ro.

Прикордонна поліція в Ісакчі (Тулчі) знайшла 143 ящики зі зброєю.

“Ідеться про 2850 нових одиниць зброї з патронами. Так, в понеділок увечері прикордонники і митники пункту пропуску Ісакча виявили у вантажівці, якою керував громадянин України, 2850 одиниць зброї з патронами калібру 4 і 4,5 мм», – заявив голова МВС Румунії.

Зазначається, що в ящиках були револьвери Major Berg 2,5 калібру 4 мм. Зброя була захована у вантажівці з меблями.

За словами глави МВС Румунії, це “рекордне захоплення” контрабандної зброї.

Варто зазначити, що револьвер Major Berg 2,5 передбачає використання 4-мм патрону Флобера, тобто за характеристиками близький до пневматичної зброї. Куля патрону Флобера калібру 4-5 мм не може завдати людині небезпечної для життя травми. Тому в багатьох країнах така зброя не потрапляє під категорію вогнепальної. Її використовують для тренувальної стрільби та для самооборони.

Водночас у Державній прикордонній службі України спростовують інформацію про затримання румунськими прикордонниками великої партії зброї з України.

“Деякі ЗМІ поширюють інформацію про затримання румунськими прикордонниками великої партії зброї, яку, нібито, нелегально перевозили з України. Ця інформація не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що насправді румунські правоохоронці повідомили про виявлення майже 3 тисяч пістолетів у вантажівці, яка прибула в Румунію з Туреччини, і цей транспортний засіб рухався не з України.
Зброю виявили в румунському пункті пропуску “Ісакча”, поінформували у відомстві.

Додамо, що поромна переправа через Дунай “Орлівка – Ісакча ” на кордоні з Румунією працює з серпня минулого року. Вона забезпечує прямий вихід з півдня Одеської області до Євросоюзу. Переправа споруджена в найвужчому місці Дунаю – ширина річки тут не перевищує 900 метрів.

Читайте також:
На Харківщині СБУ викрила схему контрабанди озброєння до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна