Бібліотеки отримують нецензурований 14-томник Лесі Українки, а видавництво оголосило про старт продажу

 

Перше повне нецензуроване видання творів Лесі Українки у 14 томах вже отримали 223 бібліотеки по всій Україні. Зібрання творів тепер можуть придбати у вільному доступі.

Про це повідомило видавництво “Комора”.

Повне зібрання творів письменниці у 14 томах – це масштабний проєкт до 150-річчя з дня народження Лесі Українки, який завершили на початку цього року. На відміну від попереднього видання, 12-томника радянських часів, ця збірка вперше вийшла без цензури.

Особливість видання – увага до рукописів та чернеток Лесі Українки. У текстах зберегли оригінальний авторський правопис, підкреслення та перекреслення, які, перекладаючи з різних мов, робила письменниця.

Перший наклад був призначений для бібліотек, а також культурних установ та інституцій, тому у вільному продажу його не було, але зараз з’явився другий наклад зібрання творів письменниці. Наразі книги можна замовити тільки повним комплектом. Також 14-томник доступний для безплатного ознайомлення на сайті Українського інституту книги.

Читайте також:
“Край богоданний у неволі в чужих пропадає”: що писала Леся Українка в Криму та про Крим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна