Україна та Угорщина після 15 місяців перерви відновили спільні патрулювання кордону

 

Українські та угорські прикордонники після  15 місяців перерви через епідемією COVID-19 почали спільні патрулювання кордону.

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

15 червня двоє українських прикордонників Мукачівського загону та їхні угорські колеги провели патрулювання по території Угорщини навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби “Лужанка”.

Спільні патрулювання були призупинені з березня 2020 року – з початком епідемії коронавірусу.

“Рішення про відновлення таких патрулювань було прийнято у двосторонньому порядку. Зауважимо, що до патрулювань допускаються лише правоохоронці, які пройшли вакцинацію проти коронавірусу”, – зазначає пресслужба ДПСУ.

Україна та Угорщина проводять спільні патрулювання кордону з 2014 року по території обох країн.

Правоохоронці, які беруть участь у спільному патрулюванні на території іншої сторони, здійснюють його без зброї та спеціальних засобів.

Держприкордонслужба зазначає, що спільна охорона кордону допомагає ефективніше боротися з протиправною діяльністю, як перевезення нелегальних мігрантів чи контрабанда.

Читайте також:
ДПСУ завертає росіян, які вакциновані “Спутником”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.