У Колумбії на військовій базі вибухнуло заміноване авто: щонайменше 36 постраждалих

 

36 осіб постраждали в результаті вибуху замінованого автомобіля на військовій базі в колумбійському прикордонному місті Кукута.

Про це заявив міністр оборони країни Дієго Молано, передає Reuters.

Відомо, що вибух стався на базі 30-ї армійської бригади в північно-східному місті недалеко від кордону з Венесуелою. Двоє чоловіків в’їхали на базу на білому вантажівці Toyota, видаючи себе за офіційних осіб.

За словами Молано, одному з поранених зробили операцію, а 29 осіб госпіталізовано. Високопоставлений чиновник також сказав журналістам, що кількість поранених могла бути більшою, але велика частина персоналу перебувала в ізоляції через коронавірус.

Зазначається, що попри мирну угоду 2016 року зі повстанцями з Революційних збройних сил Колумбії (FARC), збройні сили Колумбії продовжують боротися з партизанами Національної визвольної армії (ELN), злочинними угрупованнями та колишніми членами FARC, які відкидають цю угоду.
Дисиденти з ELN, FARC і злочинні угруповання присутні в іноді неспокійній провінції Норте-де-Сантандер, де діє 30-я бригада.

За словами міністра Молано, початкова гіпотеза полягає в тому, що за цим актом стоїть ELN. Також розслідується причетність FARC.
В 2019 році внаслідок вибуху замінованого авто ELN в поліцейській академії Боготи загинули 22 людини.

Читайте також:
Україна отримала безвіз із Колумбією та Еквадором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна