Пожежа в будинку для літніх людей на Харківщині: до суду скерували справу щодо чотирьох осіб

 

Прокуратура скерувала до суду стосовно чотирьох осіб за фактом пожежі в будинку, який використовувався для розміщення людей людей похилого віку.

Про це у вівторок, 15 червня, повідомили в пресцентрі Харківської обласної прокуратури.

Відтак, до суду скеровані матеріали кримінального провадження за обвинуваченням:

  • власника домоволодіння;
  • орендаря будинку та його дружини — директорки закладу;
  • адміністратора, який координував роботу пансіонату і при цьому не був офіційно працевлаштований.

Їх обвинувачують в порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей – ч. 2 ст. 270 КК України.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 січня 2021 року оператор ДСНС отримав повідомлення про виникнення пожежі у двоповерховій будівлі, розташованій у Холодногірському районі по вул. Нижня Гиївська, 150-б. Причиною пожежі стало порушення вимог пожежної безпеки, як при будівництві, так і при експлуатації будівлі”, – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня в Харкові загорілася двоповерхова будівля, переобладнаній під будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб.
Пожежа сталася в приватному пансіонаті для літніх людей “Золотий час”. Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.
Харківською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей ч. 2 ст. 270 КК України.

Читайте також:
Венедіктова назвала ймовірну причину пожежі в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна