Зеленський у розмові з Джонсоном: Ми зробили все для отримання ПДЧ

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Розмова відбулася після саміту “Групи семи”, який пройшов 11-13 червня під головуванням Великої Британії, і перед самітом НАТО, який розпочинається в понеділок, 14 червня.

Як передає пресцентр ОПУ, ключову увагу співрозмовники приділили питанням євроатлантичної інтеграції України. Так, Зеленський наголосив на важливості чіткої перспективи членства в Альянсі для України, яка рухається шляхом реформ в умовах складних безпекових викликів.

“Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Настав час, щоб наші партнери та союзники по Альянсу підтримали Україну конкретними діями та рішеннями”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Президент також розповів Борису Джонсону про безпекову ситуацію на сході та біля кордонів України. Він наголосив, що повного відведення російських військ не відбулося, і рівень військової загрози для нашої держави залишається високим.

Президент акцентував увагу на важливості подальшої співпраці з Великою Британією у сфері розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту. Крім того, Володимир Зеленський порушив питання протидії реалізації проекту “Північний потік – 2”, який є безпековим викликом для України, і наголосив, що його введення в дію є неприпустимим.

Співрозмовники обговорили продовження діалогу на найвищому рівні. Володимир Зеленський підтвердив запрошення Борису Джонсону відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також:
“Переконані, що Росія є стороною конфлікту”: лідери G7 вимагають від РФ припинити “дестабілізуючу поведінку”. ПІДСУМКИ САМІТУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна