ВАКС виправдав екснардепа у справі про незаконну компенсацію за житло

 

Вищий антикорупційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі за обвинуваченням народного депутата VІІ та VIII скликання в незаконному отриманні з бюджету компенсації за оренду житла.

Про це в понеділок, 14 червня, інформує пресслужба ВАКС.

Зокрема, ВАКС дійшов висновку, що сторона обвинувачення неправильно кваліфікувала дії нардепа. Суд вважає, що справу необхідно було порушувати за статтею “шахрайство”, а не “зловживання владою”.

“За наслідками судового розгляду колегія суддів встановила відсутність у діянні колишнього народного депутата України складу кримінального правопорушення – зловживання владою. А саме, стороною обвинувачення не доведено використання ним своїх владних повноважень для прийняття рішення про здійснення компенсації винайму готельного номера або відмову у здійсненні такої компенсації. Колегія дійшла висновку про вчинення обвинуваченим злочину проти власності – шахрайства, але зміна кваліфікації судом на більш тяжку статтю закону про кримінальну відповідальність не допускається у зв’язку із погіршенням його становища”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів від оголошення рішення.

За версією обвинувачення, упродовж 2017-2018 років екснардеп отримав неправомірну вигоду для себе, яка полягала у користуванні готельним номером, оплаченим за рахунок бюджетних коштів, на яке він фактично втратив право у зв’язку з отриманням у спадок квартири у Києві.

У САП зазначили, що прокурори оскаржать виправдувальний вирок, винесений Вищим антикорупційним судом 14 червня, народному депутату України, який обвинувачувався у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв’язку з начебто відсутністю власного столичного житла (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України), ідеться в повідомленні.

САП не погоджується з рішенням суду щодо визнання ексдепутата невинуватим у вчиненні вищевказаного злочину та після отримання повного тексту рішення суду подасть апеляційну скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Про подання апеляційної скарги та подальший її розгляд буде повідомлено додатково.

За даними ЗМІ, фігурантом цієї справи був колишній народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Руслан Сольвар.

Читайте також:
На Київщині суддя отримала шість років ув’язнення за хабарництво

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна