Розстріл 5 окупантів біля Голубівського: ГУР оприлюднило записи розмов бойовиків

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України назвало інформаційні повідомленні про загибель п’яти бойовиків “ЛНР” поблизу тимчасового окупованого Голубівського на Луганщині у російських ЗМІ “інформатакою проти України” напередодні зустрічі президентів США та Росії.

Розвідвідомство також оприлюднило в понеділок, 14 червня, уривки з розмов російських найманців щодо цього інциденту.

Як стверджують окупанти, бойовиків нібито вбито в результаті нападу української диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Голубівське.

“За інформацією воєнної розвідки України, щоб приховати дійсну причину загибелі бойовиків, російські пропагандисти цілеспрямовано поширюють суперечливі чутки про обставини та точне місце події без пояснень, чому досвідчені російські військовослужбовці не змогли уникнути нібито раптового нападу. Водночас за наявними даними, інцидент трапився через зловживання найманцями алкоголю та нестатутні взаємовідносини між ними. Зокрема, один з бойовиків у стані алкогольного сп’яніння застрелив сплячих співслужбовців і, усвідомивши скоєне, застрелився сам”, – кажуть в ГУР.

У ГУР кажуть, що російські ідеологи “здійснюють провокацію напередодні зустрічі президентів США і РФ”.

“Її мета – дезінформація світової спільноти, дискредитація ЗС України та посилення антиукраїнських настроїв серед мешканців тимчасово окупованої території України”, – йдеться в пресрелізі ГУР.

На сайті ГУР також оприлюднені два записи розмови між окупантами, хоча не названо дати та персональних даних співрозмовників.

Один, зокрема, говорить таке:

“А ти читав про те, що в Луганську сталося? Наші пишуть, що зайшли розстріляли – а в них не так, як у нас… Вони всі босяком. На фотках видно, що вони всі босяком. Пишуть, що на***шилися, щось не поділили і один застрелив усіх, а потім і сам себе в’ї*ав. А інші пишуть, що одного снайпер зніс – і всіх в упор розстріляли натовською зброєю. І там же… вони босяком були – то вони мали бути в бліндажі вбиті, правильно? То в чому прикол вбитих показувати в зовсім інших місцях?.. Коротше, правди ми не дізнаємося, що там сталося”.

Як інформувала “Новинарня“, в районі тимчасово окупованого селища Голубівське Попаснянського району, що на Луганщині, ліквідовано п’ять бойовиків окупаційних військ. Так звана “ЛНР” заявляє про атаку українських диверсантів, тоді як в ЗСУ говорять про наслідки нібито “п’яної бійки”.

Читайте також:
“Хоронять, хоронять і хоронять”: в окупованому Харцизьку показали цвинтар із могилами бойовиків. ВІДЕО

Бойовик в ОРЛО стріляв з автомата в 15-річну дівчину. СЛУХАТИ ПЕРЕХОПЛЕНУ РОЗМОВУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна