Глава ОБСЄ Анн Лінде прибула до Маріуполя

 

Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде в рамках робочого візиту в Україну прибула до Маріуполя.

Як дипломатка написала у твіттері.

“У порту Маріуполя на Азовському морі оцінюємо ситуацію з регіональною безпекою після недавньої напруженості. Суверенітет та територіальна цілісність України повинні дотримуватися відповідно до міжнародного права та зобов’язань ОБСЄ”, – йдеться у повідомленні.

Заступник глави МЗС Василь Боднар зазначив, що керівництво маріупольського порту поінформувало Лінде про стан і проблеми у роботі, особливо після початку російської агресії, обмеження проходу Керченською протокою.

Лінде також зустрілася із заступником міністра оборони України та командиром тактичної групи “Маріуполь”, які розповіли їй про безпекову ситуацію в Азовському морі та заходи зі зміцнення берегової оборони.

Як відомо, це вже другий візит Анн Лінде до України з початку шведського головування в ОБСЄ.

Читайте також:
РФ перекидає в ОРДЛО міномети, безпілотники та боєприпаси, – Україна в ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна