Євро-2020: Еріксен живий, його підтримали Україна і Лукаку голом у ворота росіян

 

Оперативна допомога лікарів дозволила врятувати життя футболіста збірної Данії Крістіана Еріксена, в якого зупинилося серце у матчі проти фінів у другий ігровий день Євро-2020.

За даними ЗМІ, зі стадіону “Паркен” у Копенганені автомобіль швидкої доправив 29-річного гравця до шпиталю, де його стан стабілізувався. Лідер данців живий, дихає і розмовляє.

Чемпіон Італії у складі міланського “Інтера” зателефонував своїм партнерам по національній команді зі шпиталю та попросив продовжити матч зі збірною Фінляндії, про що у твіттері повідомив журналіст Фабріціо Романо. Він сказав, що почувається краще.

Цей трагічний інцидент став головною подією 12 червня на першості Європи. Наприкінці першого тайму матчу Данія-Фінляндія в Копенгагені Крістіан Еріксен упав на газон непритомний – без зіткнення із суперником. Після чого лікарі тривалий час робили йому масаж серця за допомогою дефибрілятора. Еріксена в кисневій масці винесли зі стадіону на ношах, після чого вивезли до шпиталю на машині “швидкої допомоги”. Матч було зупинено за рахунку 0:0.
Збірна Данії прийняла рішення поновити гру цього ж вечора після 21:30, коли з’ясувалося, що Еріксен живий.
Гра закінчилася сенсаційною перемогою фінів, які вперше беруть участь у фінальній частині чемпіонату Європи (1:0), при цьому господарі-данці не забили пенальті.

Фанати з обох країн у другому таймі підтримали госпіталізованого хавбека. Одна трибуна стадіону “Паркен” скандувала “Крістіан!”, а друга відповідала потужним зарядом: “Еріксен!”

Еріксена підтримали безліч колег та простих уболівальників із різних країн.

“Крістіане, тримайся, ми з тобою”, – сказано у зверненні Андрія Шевченка та збірної України, поширеному цього вечора на офіційній сторінці УАФ у фейсбуці.

Крім інших, Еріксена підтримав нападник збірної Бельгії Ромелу Лукаку – одноклубник в “Інтері”. Він присвятив товаришеві свій гол у ворота команди Росії.

Вразивши ворота росіян на 10-й хвилині матчу в Петербурзі, Лукаку підбіг до камери і крикнув: “Крісе, Крісе, я люблю тебе!”

Читайте також:
Заховані “герої”: УЄФА та УАФ “досягли компромісу” щодо нової форми збірної України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна