Французька делегація походила фронтовим Широкиним та пообіцяла про все розповісти Макронові

 

Делегація французьких парламентарів відвідала КПВВ “Гнутове” та селище Широкине на Донеччині.

Про це у п’ятницю, 11 червня, інформує пресцентр командування операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що візит стартував із брифінгу на території КПВВ “Гнутове”, де командир оперативно-тактичного угрупування “Схід” полковник Сергій Літвінов ознайомив присутніх із ситуацією на лінії зіткнення, розповів про гуманітарні заходи та розмінування в районі ООС тощо.

“Французькій стороні також продемонстрували статистику порушень російськими окупаційними військами режиму припинення вогню та докази застосування ними забороненої Мінськими домовленостями зброї проти українських військових”, – йдеться в пресрелізі командування ООС.

У Широкиному французьким парламентарям показали архівні фото селища до приходу агресора, розповіли про курортне минуле населеного пункту. А потім дозволили пройтися вулицями Широкиного і на власні очі побачити наслідки агресії РФ.

“Це мій перший візит в район проведення бойових дій в Україні. Ми зустрілися з керівниками місцевих органів влади та військовими командирами. Ми хотіли на власні очі побачити те, що тут відбувається і засвідчити підтримку Європи, а саме Франції. Адже Україна належить до Європи не лише географічно, але і ментально. Тож коли на кордонах Європи народ бореться за свою незалежність, звичайно, Франція не може залишитися осторонь і, звичайно, буде допомагати”, – сказав депутат Національних зборів Франції П’єр Персон. 

Парламентар зазначив, що про все почуте і побачене буде проінформовано комітет закордонних справ з метою ухвалення відповідної резолюції.

“Ми вражені хоробрістю і стійкістю українських воїнів, які знаходяться на передовій і боронять Україну. Ми намагатимемося переконати, що Україна дійсно формально може вступити в НАТО, що вона дійсно готова. І намагатимемося всіляко матеріальними засобами підтримувати українську армію, адже вона того варта”, – сказав Персон.

Він також запевнив, що все побачене і почуте він донесе до відома президента Франції.

Читайте також:
Меркель і Макрон закликали Путіна сприяти стабілізації ситуації на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна