Данія готова поставити в Україну 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

 

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що її держава готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу.

Про це очільниця уряду Данії сказала у телефонній розмові із президентом Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба ОП.

Зеленський поінформував Фредеріксен про безпекову ситуацію на Донбасі та біля кордонів України.

Глава держави наголосив, що зберігається високий рівень загрози, адже наразі відбулося відведення лише частини російських військ і важкого озброєння від українських кордонів.

Співрозмовники напередодні саміту у Брюсселі обговорили практичну взаємодію щодо підтримки зусиль України на шляху до членства в НАТО та в межах європейської інтеграції.

Зеленський підтвердив запрошення прем’єрці Данії відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті “Кримської платформи” та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, у травні військові аташе Данії, Швеції та Норвегії відвідали позиції Збройних сил України на передовій.

Читайте також:
ДПСУ завертає росіян, які вакциновані “Спутником”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна