Льотчик-винищувач ЗСУ Юрій Булавка за 10 хвилин виконав 20 фігур вищого пілотажу. ВІДЕО

 

831-ша бригада тактичної авіації Повітряних сил ЗС України показала, як їхній льотчик за трохи більш як 10 хвилин часу виконав 20 фігур вищого пілотажу.

Відповідне відео пресслужба військової частини поширила в четвер, 10 червня.

За штурвалом – льотчик першого класу полковник Юрій Булавка.

“Льотна “хореографія” триває з десяток хвилин. За цей час льотчик виконує більше 20 фігур. Зліт, далі “петля Нестерова”, або як її часто називають “мертва петля”, потім ряд інших складних маневрів: “дзвін”, “перевернутий політ”, “бочка” і так до самого заходу на посадку”, – повідомили в бригаді.

Зазначається, що кожна з фігур вищого пілотажу – елемент реального бою, а не “просто красивий маневр у повітрі”.

“Найбільша вдячність своїм наставникам – показати, чому тебе навчили. Тим самим віддячити їм за довіру. У житті кожної маленької дитини є мрія. Моя мрія перетворилась в ціль, яку досяг завдяки підтримці батьків, вчителів та наполегливій праці на землі і в повітрі. Показати, на скільки маневреним може бути “залізний птах”, витиснути з нього максимум, приклавши до цього щонайбільше своїх зусиль – для мене найвища нагорода. Льотчик-винищувач повинен вміти застосовувати повітряне судно на його максимальних межах дотримуючись безпеки як для себе, так і для людей вцілому. Сам пілотаж виглядає красиво, але все це основні маневри повітряних боїв, де пілот викладається повністю, аби здолати ворога, зберегти своє життя і вийти з битви переможцем”, – прокоментував Юрій Булавка.

Якщо відео не відображається – дивіться його тут.

Читайте також:
Виступ українського льотчика на авіашоу в Польщі визнаний найкращим пілотажем. ВІДЕО

Український льотчик отримав “повітряного оскара” в Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна