Український льотчик отримав “повітряного оскара” в Польщі

 

Льотчик першого класу 831-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних Сил Збройних сил України підполковник Юрій Булавка отримав одну з найважливіших нагород в галузі авіації у польському місті Гдиня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 4 лютого, інформує пресцентр Генерального штабу Збройних сил України.

На Батьківщину пілот повернувся зі спеціальним призом Cumulus (Кумулус) за найкращий пілотаж на літаку-винищувачі Су-27, який він продемонстрував під час минулорічного авіаційного показу “Gdynia Aerobatic 2019”.

“Cтатуетки “повітряних оскарів” (Cumulus), як називають свої призи організатори, вручили п’ятий раз поспіль кращим авіаційним спортсменам, пілотам, пілотажним групам, а також фотографам. За підсумками голосування під час міжнародного авіаційного опитування Cumulus-2019, яке розпочалось 1 грудня 2019 року, було визначено переможців в спортивних, авіаційних та спеціальних категоріях, а також в окремій категорії Cumulus Extreme”, – інформують речники ГШ.

Булавка вразив своїм виступом публіку польського авіаційного показу, який відбувався впродовж 16-18 серпня 2019 року.

На його виступ з’їхалися прихильники авіації з усієї Європи, а колеги з інших країн не стримували своє захоплення від виконання фігур вищого пілотажу, які на інших літальних апаратах важко відтворити.

Читайте також:
Виступ українського льотчика на авіашоу в Польщі визнаний найкращим пілотажем. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна